Wat gaan we doen in Rotterdam?

Lekker eten
De Witte de Withstraat is vol met restaurantjes uit alle windstreken. Pal naast de Visithor ligt Vessel 11, een rood lichtschip met Britse culinaire specialiteiten. Stukje verderop in de Oude Haven staan de restaurantjes en terrassen zij aan zij aan het water. Keus genoeg op loopafstand dus.

Cultuur
Kunst kijken in het Museumkwartier (o.a. Boijmans van Beuningen). Vergeet ook niet de Kunsthal en het Maritiem Museum. Architectuur is te bewonderen in het NAi of in het echt vanaf de Erasmusbrug richting Kop van Zuid. Aan de voet van de Zwaan staat de Rotterdam van Rem Koolhaas. Filmpje met lekker hapje en mooi uitzicht en filmpje kunt u scoren in bioscoop LantarenVenster.

Shoppen
De Witte de Withstraat en de Meent (alternatief en chic). De Koopgoot (ook chic). Een enorme markt op de Blaak op zaterdag en dinsdag, (met rommelmarkt). Gezelliger en Rotterdamser krijg je het niet. Binnenkort op die plek ook de overdekte (culinaire) markt, groot op zijn Rotterdams (en dat is groot!).

Festivals
Logeerboot Visithor ligt in het maritieme hart van de stad, de perfecte uitvalsbasis om de vele Rotterdamse festivals te bezoeken.
IFFR (International Film Festival Rotterdam)
North Sea Jazz
Marathon Rotterdam
Robin Rotterdam Unlimited (met o.a. Zomercarnaval)

Voor de wandelaars: NieuweMaasParcours
Langs de noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas loopt een prachtige wandelroute. De route is in totaal 28 km, verdeeld in stukken van 3,5 km, met tunnels, bruggen en pontjes en prachtige uitzichten. De routekaart ligt op de Visithor (zie ook www.nieuwemaasparcours.nl).

Vervoer
Metro, tram en het spoor zijn vlakbij. Kiest u voor een meer nautisch weekend dan vindt u de halte van de watertaxi naast de deur aan bakboordzijde www.watertaxirotterdam.nl.

Parkeren
In het centrum van Rotterdam geldt overal betaald parkeren. (Let op: chipknip!) Suggestie: Parkeer gratis in de buurt van de Watertorenhaven (de Esch) en pak daar de watertaxi of tram richting de Visithor.