De omgeving

Rotterdam is de architectuurstad van Nederland. Niet voor niets is het Nederlands Architectuurinstituut er gevestigd. Voor liefhebbers van bouwkunst is het zeker een bezoek waard. Wandel eens langs de Maas en laat u overweldigen door de moderne Skyline, bruggen, torenhoge gebouwen en Euromast. Gaat u liever naar een museum of het theater? Dan mag u de Kunsthal en museum Boijmans van Beuningen niet missen. Het Nieuwe Luxor Theater met grote namen op het program is gelegen op de Kop van Zuid, aan de voet van de Erasmusbrug (de 'Zwaan').

Logeerboot Visithor ligt in het maritieme hart van de stad, met het Martiem museum als buren. Dit is de perfecte uitvalsbasis om de vele festivals van onze stad te bezoeken. Om een dagje te shoppen kunt u 7 dagen per week terecht. Winkelen met stijl of toch liever de koopgoot of de bijna grootste markt van Nederland op het Binnenrotte plein.

Aan wal zijn de metro, tram en het spoor vlakbij. Kiest u voor een meer nautisch weekend dan vindt u de halte van de watertaxi naast de deur aan bakboordzijde www.watertaxirotterdam.nl. Ook kunt u de charmante salonboot Senathor www.senathor.nl voor uzelf en uw gasten boeken.

Varende restaurants
Aan boord van Logeerboot Visithor kunt u zelf heerlijk koken, maar uit eten kunt u ook te kust en te keur. Zo kunt u bijvoorbeeld opstappen op één van de varende restaurants van Thor Evenementen www.detapasboot.nl. Tijdens een lekkere maaltijd glijden de Skyline en de indrukwekkende Rotterdamse haven aan u voorbij.
Ook kunt u terecht bij onze buren van Tinto, een lichtschip met de Spaans/Portugese keuken. De Witte de Withstraat, met allerlei restaurantjes, is op loopafstand via de voetgangersverbinding te vinden.

Voor andere bijzondere logeersuggesties in Rotterdam:
www.breakfastandbedrotterdam.nl

Parkeren
In het centrum van Rotterdam geldt overal betaald parkeren. (Let op: chipknip!) Suggestie: Parkeer gratis in de buurt van de Watertorenhaven (de Esch) en pak daar de watertaxi of tram richting de Visithor.