Een stukje geschiedenis

De Bak werd in 1955 gebouwd en werd door de Gemeente Rotterdam ingezet bij de wederopbouw en uitbreiding van de Rotterdamse haven. 'Timmerbak10' was zijn eenvoudige, maar passende naam want de bak was een schip van 'Geen woorden maar daden' en assisteerde bij kadewerkzaamheden en bij het plaatsen van afmeerpalen.

Timmerbak10 wordt versleept

aan de wal

In het najaar van 2007 kocht Thor Evenementen het schip. Na ruim een halve eeuw noeste havenarbeid voor Gemeentewerken, het Havenbedrijf en de Roteb mag de bak bij ons uitrusten

Na de verbouwing is de Visithor van buiten robuust en stoer gebleven, maar van binnen comfortabel en romantisch geworden. De laadmast en lieren op het bovendek zijn behouden gebleven. Het dek is ingericht als terras in nautische stijl. In de opbouw zijn op de plek waar ooit kleine patrijspoortjes zaten nu royale scheepsramen verezen. De lichtkoekkoeken zorgen voor licht en ruimte.

Op dit moment ligt de Visithor dus tussen de historische schepen van het Maritiem Buiten Museum. Met z'n Rotterdamse geschiedenis komt hij daar natuurlijk prima tot z'n recht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timmerbak10

Timmerbak10 van binnen

start verbouwing

skelet

Eric verbouwt

logeerboot

Logeerboot Visithor

schilderen

plantjes op het dek